Granola

Granola

Hier vindt u verschillende manieren waarop u de granola kunt bereiden en gebruiken. Met de aankoop van uw granola steunt u de mensen met lepra in India.

Mengen - Bakken - Genieten

Meng de granola notenmix met 20 gram (4-5 eetlepels) kokos- of olijfolie. Goed omscheppen zodat de kruiden, noten en de olie zich goed mengen.
Het mengsel verspreidt u op een bakplaat.
Tip! Gebruik een vel bakpapier.
Bakken op 155 graden in 23 minuten, tussendoor even tweemaal omscheppen.
Voeg de granola toe aan yoghurt en/of kwark.
U kunt ook variëren met bijvoorbeeld lekkere blauwe bessen, banaan, frambozen of aardbeien.
De granola die je nog niet gebruikt kunt u tenminste vier weken bewaren in een afgesloten pot.

Eet smakelijk!

Bakken in de pan

Een andere manier om de granola te bereiden is door het droog te roosteren in een gewone bakpan met één of meer eetlepels (kokos)olie.
Dit hoeft niet zo lang. Roosteren zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën uit de pitten en zaden vrijkomen. Dat bevordert de smaak en knapperige structuur.

Granolakoekjes

Ingrediënten:

  • 90 gram granola
  • 60 gram roomboter
  • 40 gram kokosbloemsuiker
  • 50 gram speltmeel
  • halve theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 eetlepel honing


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Smelt de boter met de honing en de kokosbloemsuiker in een pannetje
  • Meng alle ingrediënten door het botermengsel
  • Maak 9 hoopjes op een vel bakpapier en maak ze plat met je vingers
  • Bak 9 tot 12 minuten in de oven. Laat de plaat nog een half uurtje afkoelen op het aanrecht.

Ingrediënten

Zonnebloempitten

Pompoenpitten

Lijnzaad

Hazelnoten
Walnoten
Amandelen
Kokosvlokken
Gember
Kaneel
Kardemom
Anijszaad


De granola is gluten- en suikervrij en geschikt voor diabetici.

Share by: