Hier vindt u verschillende manieren waarop u de granola kunt bereiden en gebruiken. Met de aankoop van uw granola steunt u de mensen met lepra in India.
Meng de granola notenmix met 20 gram (4-5 eetlepels) kokos- of olijfolie. Goed omscheppen zodat de kruiden, noten en de olie zich goed mengen.
Het mengsel verspreidt u op een bakplaat.
Tip! Gebruik een vel bakpapier.
Bakken op 155 graden in 23 minuten, tussendoor even tweemaal omscheppen.
Voeg de granola toe aan yoghurt en/of kwark.
U kunt ook variëren met bijvoorbeeld lekkere blauwe bessen, banaan, frambozen of aardbeien.
De granola die je nog niet gebruikt kunt u tenminste vier weken bewaren in een afgesloten pot.
Eet smakelijk!
Een andere manier om de granola te bereiden is door het droog te roosteren in een gewone bakpan met één of meer eetlepels (kokos)olie.
Dit hoeft niet zo lang. Roosteren zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën uit de pitten en zaden vrijkomen. Dat bevordert de smaak en knapperige structuur.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Zonnebloempitten
Pompoenpitten
Lijnzaad
Hazelnoten
Walnoten
Amandelen
Kokosvlokken
Gember
Kaneel
Kardemom
Anijszaad
De granola is gluten- en suikervrij en geschikt voor diabetici.